Δευτέρα 6 Μαΐου 2013

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

του Σταυρου Στραβόλαιμου

Είναι η ώρα να ασχοληθούμε σοβαρά με την Δημοκρατική  Παράταξη. Να επαναπροσδιορίσουμε τις αρχές, τις αξίες  και τις πολιτικές μας, να γυρίσουμε την πλάτη στους επιλήσμονες του Δημοκρατικού χρέους, να πετάξουμε έξω τους τυχοδιώκτες, τους καιροσκόπους, αυτούς που πάσχουν  από αυτοκρατορική έπαρση και αλαζονεία και με τον Πρόεδρο μας τον Γ. Παπανδρέου, να της δώσουμε νέα πνοή, να ανοίξουμε καινούργιους ορίζοντες.  

    Ότι και να λένε, ότι και να ακούμε,  δεν πρέπει να χάνουμε την πίστη μας στον αγώνα που έχουμε μπροστά μας. Ξέρουμε ότι έχουμε δίκιο, ότι το ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον Γ. Παπανδρέου, παρόλα τα λάθη, τις ολιγωρίες και τις παραλείψεις του, ωφέλησε τη χώρα.  Την κράτησε όρθια και ζωντανή, δυνάμενη να παλεύει και να ελπίζει, σε αντίθεση με το σημερινό ΠΑΣΟΚ που σέρνεται υποταγμένο στις παλαιοκομματικές και οπισθοδρομικές πρακτικές της Ν.Δ, χωρίς όραμα, χωρίς έμπνευση, άψυχο και άνευρο, ξεκομμένο από την κοινωνία, χαμένο στους κόσμους τους απύθμενους και τους παραμυθένιους.

   Είναι τιμή μας που δεν την αφήσαμε να χρεοκοπήσει, είμαστε υπερήφανοι που κάναμε το χρέος μας απέναντι στον τόπο. Ας προσπαθούν κάποιοι να μας κάνουν να ντρεπόμαστε με αντιμνημονιακές κραυγές. Όχι δεν θα τους περάσει, συγνώμες υποκριτικές δεν ζητάμε, είμαστε εδώ για να συνεχίσουμε τον αγώνα υπέρ της νέας γενιάς, υπέρ των φτωχών και  αδύναμων, υπέρ της προκοπής των Ελλήνων.

   Οι αντίθετες απόψεις, είναι απλώς προφάσεις εν αμαρτίαις αυτών που αδράνησαν, αυτών που την λεηλάτησαν, εκείνων που την έφεραν στο χείλος του γκρεμού, αλλά και όλων  των «αντιμνημονιακών, επαναστατικών και πατριδοκάπηλων» δυνάμεων,  που καβάλα πάνω στα λεφτά της Τρόικας, εξασφαλισμένα από τον Παπανδρέου με τεράστιο αγώνα, σιχτιρίζουν τα μνημόνια, δηλαδή τα δάνεια, τουτέστιν τα λεφτά που πήραμε και συνεχίζουμε να υπάρχουμε.

   Εκτός κι αν εννοούν οι λεβεντάνθρωποι ότι θέλουν μόνο τα λεφτά, χωρίς υποχρεώσεις, χωρίς δανειακές συμβάσεις.  Κοροϊδεύουν δηλαδή ακόμα και τους εαυτούς τους. Πότε δανείστηκε η χώρα από την ίδρυση της και δεν κατέβαλε έστω και καθυστερημένα τα τοκοχρεολύσια; Μέχρι πρόσφατα, πληρώναμε τα δάνεια της Αγγλίας, ρε παλικάρια. Ποιους κοροϊδεύετε, σε ποιους απευθύνεστε; Δεν αντιλαμβάνεστε ότι παίζετε με την υπόσταση της χώρας;

  Και για να είμαστε τώρα εξηγημένοι προς κάθε κατεύθυνση. Δηλώνουμε ΕΥΘΕΩΣ ΕΥΘΑΡΣΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ότι το ΠΑΣΟΚ, ούτε φούσκα της μεταπολίτευσης είναι, ούτε σάπιο κόμμα, ούτε βεβαρημένο ποινικό μητρώο έχει.

   Αν υπήρξαν κάποιοι, ελάχιστοι, που δεν τίμησαν το λόγο τους και την υπόσχεση που έδωσαν όταν εντάχθηκαν σε αυτό, αποδεικνυόμενοι τυχοδιώκτες, τούτο δεν σημαίνει ότι η κεντρική πολιτική αντίληψη του Κινήματος διαχρονικά δεν ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο ΜΟΝΟ της προσφοράς, του πατριωτισμού και της ειλικρινούς υπηρέτησης του δημοσίου συμφέροντος.

   Και κάτι τελευταίο. Αν νομίζουν εκεί στην Ιπποκράτους, ότι βρήκαν την ευκαιρία να πάρουν τη ρεβάνς, συκοφαντώντας τον Παπανδρέου με αθλιότητες, περί δήθεν ατασθαλιών και σπατάλης επί προεδρίας του, κάνουν ένα τεράστιο, εγκληματικό λάθος.

   Δεν υποψιάζονται καν τι ακριβώς είναι το ΠΑΣΟΚ. Δεν έχουν μυρωδιά τι σημαίνει για την Δημοκρατική Παράταξη το όνομα Παπανδρέου. Δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι ο Γιώργος, ούτε Πρίγκιπας είναι, ούτε γαλαζοαίματος, ούτε αφρο-γεννημένος,  ούτε μέλος καμιάς δυναστείας, ούτε  κληρονόμος  του ΠΑΣΟΚ αυτοδικαίως, ούτε βαστάει η σκούφια του από κάποιο οικονομικό τζάκι. Είναι απλώς ο γνήσιος φορέας και συνεχιστής μιας μεγάλης αγωνιστικής και δημοκρατικής παράδοσης που αρχίζει από τον Γέρο της Δημοκρατίας που συγκρούστηκε με το παλάτι, συνεχίζει με τον Αντρέα που ανέτρεψε τις δομές του αδίστακτου και απάνθρωπου κράτους της Δεξιάς και είδε ο ποδοπατημένος για δεκαετίες λαός μια άσπρη μέρα και καταλήγει σε αυτόν που δεν συμβιβάστηκε με τη ντόπια σαβούρα της πλουτοκρατίας - κλεπτοκρατίας. Αυτή η ιδιότητα δεν του χαρίστηκε, δεν την κληρονόμησε, δεν του έτυχε στο λαχείο. Την κέρδισε με το παϊρι του, μένοντας  πιστός στους ορισμούς αυτής της παράδοσης,  τιμώντας την με το ήθος, την συνέπεια λόγων και έργων, την εντιμότητα, την ακεραιότητα του χαρακτήρα του, την αξιοπρέπεια, την έμφυτη ευγένεια, την αγωνιστικότητα άλλα και την πολιτική του ευπρέπεια, χαρακτηριστικά που αποτελούν σήμερα είδη εν ανεπαρκεία στην πολιτική σκηνή.

  Όση λάσπη και να του ρίχνουν λοιπόν, με το μπουρί της σόμπας, όσες συνωμοσίες και να κάνουν σε βάρος του, όλες είναι καταδικασμένες να πέσουν στο κενό. Γιατί οι Παπανδρέου απέδειξαν πάντοτε ότι η δύναμη τους ήταν και είναι η αγάπη του λαού.                                

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.