Σάββατο 4 Μαΐου 2013

Νέο αντιρατσιστικό νόμο προωθεί η κυβέρνηση

Το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή αμέσως μετά το Πάσχα προβλέπει από τρία μέχρι και έξι χρόνια φυλάκιση και πρόστιμο μέχρι και 20.000 ευρώ για όσους από πρόθεση δημόσια, προφορικά ή δια του Τύπου και διαδικτύου αλλά και με οποιονδήποτε άλλον τρόπο προκαλούν βιαιοπραγίες ή ωθούν σε βία εναντίον ομάδων και προσώπων με βάση τη φυλή, το χρώμα τη θρησκεία, την καταγωγή και το γενετήσιο προσανατολισμό.

 
Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, το νομοσχέδιο προβλέπει ακόμη και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων των ρατσιστών ,  ενώ με τις ίδιες ποινές θα τιμωρούνται και όσοι αρνούνται ή εκμηδενίζουν , τη σημασία των εγκλημάτων γενοκτονίας, των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, των εγκλημάτων πολέμου αλλά και του φασισμού ναζισμού.
Αν σε τέτοιες πράξεις υποπέσει αρχηγός κόμματος, τότε θα κόβεται αυτόματα η κρατική χρηματοδότηση.
Επίσης, όποιος βουλευτής αναφερθεί ακόμα και από το βήμα της Βουλής σε προτροπές ή απειλές για βιαιοπραγία κατά προσώπων που έχουν σχέση με φυλή, χρώμα, καταγωγή ή πλέξει το εγκώμιο των φασιστών, ή χρησιμοποιήσει σύμβολα των ναζιστών ή χαιρετήσει όπως αυτοί, θα αίρεται αυτομάτως η βουλευτική του ασυλία και θα οδηγείται στο δικαστήριο.
 
Πρόκειται ουσιαστικά για το πρώτο νομοσχέδιο το οποίο προβλέπει τόσο βαριές ποινές για περιπτώσεις ρατσισμού και ξενοφοβίας.
 
Όμως, μετά από τα γεγονότα της Παρασκευής, όπου ο Δήμαρχος Αθηναίων απέτρεψε την διανομή συσσιτιου του μισους, όπως το αποκάλεσαν τα μέσα, οι εικόνες από την μεταφορά της δράσης της Χρυσής Αυγής, με το πλήθος να συνωστίζεται στα γραφεία της είναι απογοητευτικό.
Οι νόμοι προστατεύουν τους πολίτες, αλλά και οι ίδιοι οι πολίτες οφείλουν να αντιδρούν.
Η σωστή ενέργεια όσων πήγαν "ως Ελληνες " και πήραν τα τρόφιμα από τους χρυσαυγίτες θα ήταν να γυρίσουν και να δώσουν μερικά σε μεταναστες...
Μπορεί το επίπεδο της φτώχιας στη χώρα να είναι υψηλό, αλλά της ανθρωπιάς;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.